Stadat, malat, stadat, malat o sa har jag forsovit mig!

Hej,
Nu ar det langesen jag skrivit och anledningen ar att jag har haft sa mycket att gora och jag har inte haft en sekund att skriva. Men nu har jag en liten stund over medans mina handukar tvattas.
Och vart ska jag borja, forra tisdagen sa skrev vi pa kontraktet till lgh, sa nu ar den var :)
Sedan dess har vi stadat o stadat o stadat lite till, jag har aldrig skadat en sadan svinstia i mitt liv. Paret som bodde dar innan oss bodde dar i ca 5 ar o dom han inte ha stadat dom senaste 3 aren kan jag lova. Jag kar skurat koksluckor med starka rengoringsmedel o tandborste. Jag har skrubbat i sonder mina fingertoppar for att fa spis o micron ren o jag har fatt ont i ryggen for att jag har fatt sta dubbelvikt for att fa flackten ren. Det ar ackligt o det ar tidskravande. Jag visste att vi skulle behova stada men inte sa har mycket. Man vill lixom bara flytta in o borja dekorera. I tisdags skulle vi fa varat bedroom set, dom skulle levereras mellan 7.20-10.20 dagen innan hade jag o Mike varit i lgh till 1 pa natten o malat fardigt fonster o lister, sa vi va helt utmattade. Vi hade sagt att vi skulle kora har i fran vid strax innan 7 sa vi kunnde komma en stund innan o dammsuga sovrummet innan moblerna kom, jo tjena! Morgonen da moblerna ska levereras vaknar vi av att Mikes mamma knackar pa dorren o sager nar ska era mobler komma, jag flyger upp ur sangen o skriker shit vi har forsovit oss kl ar 8, strax dar efter ringer Mikes mob o det ar leverans killarna o dom ar vid lgh. Det tar ca 15 min att kora till var lgh fran Mikes foraldrars hus, men vid 8 tiden ar det en massa trafik pga att alla barn ska till skolan. Men Mike sager vi ar dar om 10 min o jag bara tanker hur ska det ga till, vi kastar oss i bilen o gasar ivag, o sjalvklart fastnar vi i trafken, efter en kvart ringer hans mob igen o killarna undrar vart vi blir av. Jag bara tanker dom kommer sticka o ta vara mobler med sig. Nar vi kommer ur trafiken sa lagger Mike plattan i mattan o vi kommer till lgh, dar slapper han av mig i farten bokstavligt talat o jag kastar mig ut o springer till dorren, o ber sa mycket om ursakt medans Mike kor o tar ut pengar sa vi kan ge dom dricks. Jag har aldrig i mitt liv forsovt mig, men nagongang ska ju va den forsta. Vi har aven kort land o rike runt for att hitta allt vi behover for att komma igang i lgh, det ar sa mycket man behover o man glommer ju tydligen alltid att kopa nat sa man far aka tillbaka. Det ar aven valdigt tidskravande att shoppa med Mike o alla ni som kanner honom vet vad jag menar. Vi har aven hunnit med att kora till ikea tva ganger for att inhandla lakan eftersom amerikanarna inte fattar konceptet paslakan. Jag menar hur javla svart kan det va, det ar ett paslakan, Men men!
Forra helgen hade vi aven varan forlovningsfest o bilder kommer. Har dom pa min svenska dator o den ar inte riktigt pa humor just nu. Men tillbaka till lgh, sa tanken ar att vi ska flytta in i morgon eftersom va fatt sangmoblerna. I helgen ska vi aven mala hallen, vardagsrummet o matrummet, sa det blir kul, NOT! Det ska bli sa skont nar allt ar klart, ar skit trott pa att komma till lgh o bara kanna blaa ska jag bo har, det ar stokigt o smutsigt o det kanns som ett tomt skal. Jag menar, jag vet ju om att det kommer bli klart, men det ar svart att kanna sig hemma o gora detta till ens hem nar det ser ut som en byggnadsarbetsplats. Och det kommer aldrig bli rent forren vi ar klara med malandet. Jag stadar den forbannade koksvasken 25 ganger om dagen o sa kommer Mikes pappa med sitt malar skit o skitar ner hela javla vasken igen. O nar man tvattar handerna behover man inte stanga av kranen med hela handen nar den ar rent blott for da far man flackar pa hela kranen, men tydligen fattar inte alla manniskor det. O nar man varit pa toaletten behover man inte tvatta handerna sa det stanker vatten i hela badrummet men manniskor verkar inte forsta det heller. Na nu ska jag ta o vika mina el ja vara fina handukar som jag precis tvattat o sen maste jag kora o hamta Mike vid taget o sen ska va aka o kopa persiener, ja ni horde ratt. Jag hatar dom men Mike ska tvunget ha dom. men jag ska forsoka att ladda upp lite bilder fran var fest o fran byggnadsarbetsplatsen inom kort :)

Saknar er( mammis o pappis)

Kramar

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Ordinary Day.

Hej Hej,
Nu sitter jag har igen, vet igentligen inte varfor for det har inte hant ett smack sen jag skrev forra gangen.
Eller nu ljuger jag, for att igar ringde Mike o beratta allt saljaren till lgh har nu fatt tummarna ur arslet o vi har fatt tid pa tisdag kl 3 for att close. Sa det betyder da att kl 3 pa tisdag har vi nycklarna till lgh, woohoo!
Antligen, det kanns som vi vantat i flera ar. Det ska bli sa skont att antligen ha sitt eget o inte behova kanna att man ar i vagen hela tiden. Annars har det inte hant for mycket, hangde lite med Helena igar, korde till Target o sen till Home Goods o sen tog vi en svang till Starbucks for en strawberry frappuccino, mums! Sen korde vi till parken o satt o snacka en massa skit, det vi gor bast med andra ord. Idag har jag typ inte gjort nagot, hangde bara har hemma, tvattade mina klader, forsokte lugna hunden nar det aska som fan, jag ar radd for aska o da menar jag radd, men denna hund ar livradd, hon lag pa Mikes foraldrars rum o skakade som ett asplov. Sa jag satt hos henne en stund tills det varsta va over. Sen va jag tvungen att kora o hamta Mikes syster vid taget, han inte mer an komma hem sen va jag tvungen att vanda igen o kora o hamta Mike vid taget, att dom inte hade kunnat ta samma tag kan man ju tycka. Sen korde vi till CVS o kopte ett kort till hans pappa som fyller ar idag, fraga Mike precis hur gammal han blir, han hade inte en aning, da fragar jag men nar ar han fodd, jag far svaret are you kidding, I dont know. Okey du vet inte nar din egen pappa ar fodd. Jaja, sa nu sitter vi o tittar pa tv, mycket exalterand! Men Men sa sahar har min dag satt ut, formodligen inte roligare an er dar hemma. Men nu far jag val engagera mig i min man, kul :P

Hoppas allt ar bra dar hemma!
Puss O Kram <3

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Trott!

Jag kommer doda nagon snart!!!!
Nu ringde Mike precis o sa att, allt ar klart for att close for utom en sak, saljaren!
Va fan ar deras problem, dom har haft tre javla veckor pa sig att flytta. Sa det blir inget imorgon, AAAHHHHHH!!!!
Om inte vi flyttar snart sa kommer vi behova betala en avgift for att banken maste vanta, o jag ska se till att saljaren antingen far eld i roven el sa far han betala den!!

Tack o adjo!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Saaaaa trakigt!

Im bored out of my fucking mind!!!!
Sitter har hemma nu o glor, jag trodde aldrig jag skulle va sahar uttrakad efter att varit utan arbete i bara tre veckor, men shit jag haller pa att smalla av!
Visst jag hade val kunnat soka jobb nu o fatt nat, men va fan jag vill flytta in i var lgh forst, jag vill flytta in o fixa innan jag maste jobba. Vad hander om jag skaffar ett jobb o sa kan jag inte va ledig nar vi maste flytta. Det ar darfor jag vill vanta med att borja jobba, men jag trodde ju inte att jag skulle bli sahar uttrakad, det ar otroligt. Sitter har o glor pa Mel B its a scary world o hackar. Igar va jag inne i stan med Helena o det va kul, akte till Macys o sen gick vi till the diamond district for att kolla ring till Helena, efter det gick vi till time square o at pa fridays. Sen gick vi bort till Mikes byggnad o motte upp med honom sen akte vi hem, sa igar hade jag sysselsattning. Jag skulle haft det idag med, jag skulle ha akt med Helena till Hoboken for att vanta med henne pa att dom skulle leverera deras mobler, men dom som levererar ringde o sa att Helena skulle bli deras forsta leverans villket innebar allt mellan 6.30 - 9.30 sa Helena o Anthony va tvugna att sova i lgh o jag va inte behovd. Sa i stallet sov jag alldeles forlange, at frukost, stadade lite i koket, prata fem minuter med mamma o sen fanns dar inget att gora. Okej blev ett litet avbrott har nu, snacka med Helena en timme for att fordriva tiden. Mitt i vart samtal ringde dom fran the mayors office o sa att Mikes check hade bounce back, sa imorgon maste jag in dit igen o ge dom en ny check :/
Prata aven med Mike precis o han sa att till 90% kan vi close imorgon, sa vi haller alla tummarna o hoppas pa att det blir av, sa vi kan borja stada o mala var lgh. Javla trott pa att bo hos hans foraldrar, det ar snallt att dom later oss men samtidigt sa kanner man att det tar pa en. Man bara gar har o drar o vet inte vad man ska gora. Visst att jag kan stada lite i koket o duka till middagen men thats about it. Hemma kan man alltid gora nat, man vet var allt finns o man vet hur ens egna foraldrar vill ha det. Har vet man ju inget, jag vet inte ens vart hon har damsugaren o annu mindre hur skiten fungerar. Hemma kan kan man alltid plocka for man vet vart sakerna finns o vad man anvander dom till. Som en dum sak som att skura dasset, jag vet var ajaxen finns o vart trasorna ligger. Har vet jag inte ens vad dom tvattar skithuset med o annu mindre vart det ar. Sa man kanner sig som en freeloader som inte gor ett smack. Men som sagt forhoppningsvis kan vi close imorgon o da kan jag kora till var lgh om dagarna o stada o gora saker medans Mike ar pa jobbet. Lar val inte flytta in dom kommande tva veckorna anda eftersom det ar riktigt smutsig dar o vi vill mala om. Men sa lange vi har lgh sa ar vi iallafall pavag nagonstans. O vi har ju redan kopt dom flesta moblerna el ja vi har kopt soffa, matbord o madrass sen ska Mikes foraldrar kopa varat bedroomset. Sa vi har det mesta nar det kommer i mobel vag. Vi maste ju dock kopa vardagsrums bord o nat att satta tvn pa, men det loser sig. Moblerna till mamma o pappas rum :P far vanta, det ar vi inte pengar till just nu, men jag tror inte vi far nagra gaster som sover over den kommande tiden anda, sa det ar lungt. Annars behover vi typ allt, vi har lite som jag haft med mig eller som Mike tog med sig tillbaka nar han va o halsa pa, men det ar inget vi kommer langt pa. Sa nar vi val har kommit overens om vilka farger vi vill ha pa vaggarna sa blir det till att aka till IKEA o storhandla. Ska bli kul! Sen har vi ju var forlovningsfest pa lordag o da far vi forhoppningsvis lite saker med. Mike mamma va precis har uppe o fragade vad jag ville ha for tarta pa festen, jag bara ehhhh tarta, ja jag vet inte jag ater typ aldrig tarta. Plus att tartan i detta landet ar mindre god for det ar bara en massa frosting pa, men jag sa till henne sa lange dar inte ar nagra notter sa bryr jag mig inte om vad det blir for tarta for jag lar inte ata nagra mangder anda. Sen hade hon kopt nagra ljus har haromdagen oxa som hon ska ge till alla som kommer, dom va fina men jag menar herregud vad ar detta! Forst visste jag inte ens att vi skulle ha nagon fest, sen helt plotsligt skulle vi ha en fest, sen fick jag reda pa att den skulle va den 18/9 o sen skulle man registrera sig villket jag aldrig hort talas om, o nu ska vi ha tarta o ge bort ljus. Hon har verkligen gjort allt. Om ni fragar mig sa vill jag inte ens ha nagon forlovningsfest for det ar inget som jag ar van vid, men men om hon vill ha en fest for att Mike o jag har forlovat oss sa be my guest, sa lange hon inte forvantar sig att jag sa gora en massa, jag menar visst att jag kommer hjalpa till pa lordag o fixa men det ar det andra. Dom har t o m hyrt ett talt o stolar, jisses! Vi far hoppas det bli fint vader annars kommer jag fa frispel, sitta ute nar det ar kass vader ar jag inte sa pigg pa, men det blir nog bra. Det tradiga ar ju med att jag kommer typ representera mig sjalv, dom anda som kommer som jag "kanner" ar Paul o Angelica, o sen Helena, alla andra ar fran hans familj. Lite trakigt men men thats life. Na nu blev detta inlagget jatteangt o pappa kommer kalla det roman :)
men vi hors en annan dag, ska forsoka hitta min adaptor sa jag kan laga upp lite bilder :)

puss o kram till er alla <3

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Mrs Sofie Dahlsson

Jaha sa igar gifte vi oss, vi akte till Scotch Plains Township o sa gifte mayorn oss.
Det roliga va att bada jag o Helena ville att det skulle ga sa fort som mojligt, sa vi gjorde ett dubbelbrollop, haha. Mayorn vigde oss alla samtidigt. Det va sa hemskt, jag va sa nervos att jag inte visste vart jag skulle bli av, hela jag skakade o nar vi skulle saga vara vows trodde jag att jag skulle do, jag bara tankte lat mig slippa sta har o forsoka komma ihag vad hon sager, men jag hade inte sa mycket att valja mellan, det va bara att lyssna o upprepa. O tio minuter senare va vi man o hustru. Vi tog ett par foton utanfor men inget speciellt, jag hade mammis gra klanning o Mike hade fortfarande sina jobbeklader pa. Vi fick en liten present av mayorn, en liten korg med ljus, ljushallare o notter. Jag sa till Mike mayorn forsoker ta do pa mig med notterna o sa ar dar en immigrant mindre :)
Sen akte vi hem till Mike o at middag o efter det sa akte vi o kolla pa madrasser, vi kommer aldrig komma overens om en madrass, jag vill ha mjuk o han vill ha hard, great! Sa utan madrass akte vi hem igen, da ville han pappa skala i champange, det va ju trevligt tankte jag anda tills han pappa tvunget skulle halla tal o jag holl pa att avlida. Men talet va over ganska fort, hahaha! Sa roligare an sa va inte min dag igar, hehehe na men jag kanner mig precis likadan idag som jag gjorde igar o jag forsoker att inte tanka sa mycket pa att jag rent lagligt ar gift. Idag hade jag tankt tvatta lite om jag orkar, far se. Finns inte sa mycket o gora har, bara jag o Mrs T som ar hemma. Sa vi far se, Mike lar ju inte va hemma for an atta ikvall, jattekul men det ar bara att vanja sig tyvarr. Na nu far jag val ga o gora nagon nytta har i varlden. Saknar er alla, Puss o kram <3

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Labor day weekend.

Hej alla,
Denna helgen har det varit labor day weekend villket innebar massor av sales.
Men i gar va vi pa skandinaviska fest har i NJ, vi kopte lite svenska saker till lgh o sen at vi svenska pannkakor :) Men tillbaka till rean, sa denna helgen t o m idag mandag sa har det varit labor day weekend o da ar det massa rea. Sa jag o Mike har varit runt hela helgen o kollat mobler, o efter att ha letat o letat hitta vi ett jattefint koksbord o en jattefin soffa o sen ett bedroom set, sa jag ar nojd. Fattig men nojd, hehe!
Oh just det i lordags va vi o titta pa lgh o den va okey, fruktansvard malning o lite mindre an vad jag trodde men den ar okey, jag ska nog kunna fa en Sofie feeling pa det. Sa I morgon "gifter" jag o Mike oss. kanns lite konstigt men det ar vad vi behover gora for att jag ska kunna va har. Som sagt det ar en bagatel o vi gor det enbart for att jag ska kunna va har lagligt men visst det kanns konstigt att man kommer tekniskt satt va nagons fru, blaa, hahhaaha! jajaja det ar val bara att vanja sig vid tanken I guess.

Tack alla som skriver kommentarer, det ar jattekul o se att ni laser.
Oh mamma o pappa, jag saknar er massor o jag kan inte vanta tills vi ses igen <3

Nu ska jag aterga till Kate plus eight :)

Puss o Kram

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Onsdag..

Hey alla,
Klockan ar nu 6pm har over atlanten o jag har redan borjat gaspa.
Anledningen till att jag skriver utan dom svenska bokstaverna ar for att jag anvander Mikes dator for jag har inte hunnit leta upp min adaptor. Dom senaste dagarna har varit mycket hektiska o det ar darfor jag inte har uppdaterat bloggen. Men nu har jag tid, for Mike tittar pa nagon trakig film pa tv. Okey sa i lordags morse borja min fard tillbaka, Mamma o Pappa korde mig till kastrup 5.30, vi hade inte kommit mer an till staffanstorp sa fick jag be pappa stanna for jag va tvungen att gora nr2 i panik. Vi branner in pa statoil o jag flyr in pa dass, nar jag sitter dar tanker jag shiit jag maste spy, det va bara till att vanda ande o krak, krak!
Vi begav oss igen o jag bara grat o grat. Nar vi val va framme va Helena med fam redan dar. Vi checkade in o skulle ga o betala for var ena vaska nar jag kanner bubbel bubbel i magen igen, jag sager till Helena att jag kommer snart igen, sa det va bara att ga in pa dass o spy igen. Sen va det dax att saga hejda. usch sager jag bara, det va det varsta jag varit med om, jag bara grat o grat tills jag inte kunde andas langre. Nar vi sen har gatt igenom securityn sager Helena sott som hon ar -Sofie, nu tar jag din vaska, for tydligen andades jag sa tungt att Helena trodde jag skulle fa en hjartinfarkt. Na men skamt o sido, jag vet inte hur panik angest ska kannas men om det inte kanns sa sa vet jag inte vad det va jag hade. Fast jag saknar mammis o pappis sa ar jag glad att det ar over o att jag aldrig mer behover saga hejda pa det sattet, for jag hade nog fatt en hjartinfarkt. Okey, sa 8.40 gick flyget till Dusseldorff, o det gick bra. I Dusseldorff forsokte jag ata lite men det gick inte sa bra. Helena tugga for glatta livet, hahaha! Sen gick vi till var gate dar vart flyg till JFK airport skulle ga 13.30. Jo tjena, men min tur nar det kommer till dom javla flygplanen sa var planet forsenat. Mer an en timme forsenat 14.50 tog vi av, o my god, himmlen va rent svart i Tyskland sa nar vi lyfter trodde bade jag o Helena att vi skulle do, det skaka sa till den milda grad att jag idag ar mycket forvanad att jag inte spydde. Det va turbulden under hela flygningen vilket jag aldrig har varit med om, men det va det. 16.00 amerikansk tid*22.00 svensk tid* landade vi antligen pa JFK, da va det dags for tullen o for alla som landat pa Newark flygplats vet hur fruktansvart lang tid det tar att komma igenom. Men tydligen sa ar det inte lika manga som landar pa JFK, for vi knalla bokstavligen igenom. Nar jag kommit igenom va jag tvungen att ga till security kontoret, sa jag tankte jaja nu kommer det, men nej dom tog mina papper o mitt visum o inom fem minuter va jag fardig stamplad o jag va inslappt i landet. Vi gick mot vaskorna o jag bad en tyst bon att dom bada hade klarat sig over atlanten o det hade dom. Vi gick igenom dorrarna o dar stod Mike o Anthony med blommor :)
Vi hade klarat resan over o vi va antligen framme. Vi korde o slappte av Helena O Anthony o sen fortsatte vi hem till Mike, det kandes sa konstigt att sitta dar i bilen med honom o va pa vag hem till han. Nar vi kom hem till han sa jag hej till hans foraldrar. Tva timmar senare sov jag pa soffan, hahaha!
I sondags vaknade jag redan kvart over fem forsta gangen men lyckades somna om till 8. Den dagen gjorde vi inte sa mycket mer an att kopa lite saker som jag behovde. I mandags hangde vi oxa mast hemma hos Mike for jag va fortfarande lite jetlagd, vi akte dock o fixade varat marrige license. Sen pa kvallen sa akte vi in till Manhattan for att ga pa resturang for Mikes syster fyllde 22, vi gick pa nagon resturang nere i soho o sa at vi dessert i little italy. Det va en trevlig kvall, men sen pa hemvagen blev jag lite nedstamd, det ar val sa nar man har det trevligt med nagonannas familj o det gar upp for en att man saknar sin egen, for fast Mikes familj behandlar mig som om jag vore en av dom sa kommer det aldrig bli det samma som ens egen. Igar va vi pa ikea med Helena o Anthony, men vi kopte inget eftersom vi inte fatt var lagenhet an o vi har inte riktigt bestamt fargerna vi ska mala om med. Sen efter ikea akte vi o at lunch o hamtade upp min ring som jag fatt forminskad o putsad :) Sen akte vi o registrerade oss pa Bed, Bath & Beyond, vilket da innebar att man gar runt med en san bip grej o scannar allt man vill ha o sen gasterna pa var forlovningsfest kan da ga in o kolla pa deras hemsida vad vi har scannat. Efter det akte vi hem o registrerade lite saker pa deras hemsida. Idag har vi gjort i princip samma sak, hahaha. Vi akte forst till dar man fornyar sitt korkort o herregud jag trodde jag skulle do, dom tvinga en att sta utanfor i en ko nar det va 40 grader o stekande sol. Jag holl pa att fullkomligen avlida. Tillsist slappte dom in oss o thank god for AC, dar inne fick vi sen sitta i en timme o vanta pa nagot som tog tva minuter. Sen akte vi till Bed, Bath & Beyond o registrera lite till o sen akte vi till target sa jag kunde kopa trosor :) el grannypanies som Mike kalla dom. Och nu sitter jag har o tittar pa nat skit pa tv. Ikvall ska vi nog inte gora sa mycket vad jag vet eftersom Mike borjar jobba imorgon igen o jag maste kora o lamna han vid taget i morgonbitti sa jag kan ha bilen. For Helena o jag maste kora o hamta vara marrige license. Na detta blev ett langt inlagg, men jag skriver mer i morgonkvall om det hander nagot kul, ahhaha!
Men ha det bra alla dar hemma, saknar er massor!

Puss o kram pa er <3

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()