Hej och Hopp gummi.....

God morgon,
klockan är 9.30 och jag har precis stigit upp. Idag blir det färd till ikea för att köpa en gardrob som vi kan hänga våra jackor i, eftersom vi använder vår riktiga gardrob till att förvara mat, haha :)
Tänkte även köpa lite svenskt gott :) Tack gode gud för ikea och deras foodmarket.

Nä nu ska jag gå och ta mig en proteinshake, btw den smaka mycket bättre med mjölk.
Ha en underbra lördag och njut, för det ska jag gör!

Love,
Sofie

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blommor och Protein.

Oh fy säger jag bara!

Igår åkte Mike och jag till the vitaminshop och köpte proteinpulver.
Ja vet, ja vet då tänker ni omg vad gör hon, men det ska jag berätta. Jo det är såhär att jag vill bygga muskler, nu snackar vi inte bodybuilding muskler utan en snygg figur. Om man vill bygga muskler ska du få i dig 2g protein per kg du väger och det finns inte en chans att jag kan få i mig så mycket protein utan hjälp. Jag äter ägg varje dag och vi äter till 90% alltid något slags kött till middag, men ändå är det omöjligt. Så vi köpte ett proteinpulver som ger dig 25g protein per serving. Jag planerar att dricka 2-3 proteinshakes per dag villket kommer ge mig 75g protein och så resten kan jag äta mig till.
Ja o så kommer vi till Oh fy delen av detta inlägg! Jag fick välja smak på proteinpulvret så jag valde chokladsmak, för jag tänkte att det skulle smaka som O'boy, NOT!!
Jag drack min första shake precis och jag höll på att kräka, det va vidrigt...
Jag måste nog komma på något sätt som smaka bättre, tror jag ska prova med mjölk istället för vatten nästa gång. Sen köpte jag mina glukosamin piller, dom har jag tagit i många år men när jag flytta hem till Sverige i Januari så kändes mina knän bra så jag sluta äta dom, men nu när jag har börjat träna igen så känner jag av smärta i dom, så jag köpte en ny burk. För er som inte vet vad glukosamin är så är det ett socker(glukos) som kroppen bildar och som har betydelse för brosk och senor. Och tabletterna lindrar besvär vi reumatism och artros(ledförslitningar) villket då är mitt problem.



Och så till något helt annat, Idag regnar det jippi! Då tycker jag om att titta på mina blommor, jag älskar verkligen blommor. Jag blir så himla ledsen när dom vissnar, vill liksom inte ha en massa krukväxter överallt så jag köper buketter och dom vissnar lixom efter en vecka. Jag har ju mina orchideer med dom blommar ju inte året om tyvärr. När Mike och jag flyttar till hus ska jag ha en trädgård med en massa blommor, blommor överallt :)



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bil

Igår skaffa jag och Mike en ny bil, en Ford Escape. Skit nice och köra, har cruiseat runt hela morgonen, hahaha!
Va tvungen att köra till dealern för att fixa en grej som hade lossnat men det tog bara ett par minute sen körde jag till Shoprite och köpte en jävla massa mat, en riktig pain in the ass när man sen får gå sjutton gånger fram och tillbaka med matkassar. Köpte två buketter tulpaner, underbart vårtecken. Älskar blommor!
Har inte så mycket att skriva så jag lägger upp lite bilder i stället.









Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ellys kamp! *hundrade inlägget*

Mitt hundrade inlägg vill jag tillägna en blogg som jag läser varje dag, det spelar ingen roll vart jag är eller om jag skulle missa en dag, för jag går alltid tillbaka till dagen jag läste sist och fortsätter att läsa. Detta är en blogg full av glädje och sorg. Personen som skriver heter Emelie och hon är mamma till lilla Elly. Elly lider av sjukdomen Epidermolysis Bullosa - junktional (JEB) en hudsjukdom där 90% inte får uppleva sin 1 årsdag.
Elly fyller två år den 24 februari! Detta är en underbar blogg som jag vill tipsa om. Innan jag börja läsa denna bloggen visste jag inget om EB, en sjukdom som är så fruktansvärt att man undrar hur denna söta lilla flicka bara kan fortsätta att kämpa. Förbered er på mycket tårar, men också mycket skratt då Elly verkar ha en otrolig kämparglöd, och ett par rävar bakom örat :)

http://lillaellyskampmotjeb.blogspot.com/

Jag vill även få upp ögonen för sjukdomen JEB då det verkar som att den är otroligt ovanlig.
Tänk om vi hade kunnat hitta ett botemedel mot denna räliga sjukdom, tänk så många barn som hade sluppit lida det första dom gör.

http://en.wikipedia.org/wiki/Epidermolysis_bullosa

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Back from Beantown.

Hej alla,
Hoppas ni haft en underbar helg, det har jag. Mike och jag kom precis hem från Boston, tog ungefär 3,5 timme så det va inte så farligt. Men jag har fortfarande inte lagt upp några bilder på datorn så jag bloggar mer i morgon då jag även kan lägga upp lite bilder. Nu ska jag bara relax med ett glas rött.

Adjöö :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shipping up to Boston.

Hej alla,
Har inte riktigt tid att blogga, ska strax hoppa in i duschen. Idag åker jag och Mike upp till Boston, woohoo!
Som jag har längtat, har velat åka upp dit sen jag kom tillbaka till staterna och det är ju i Augusti förra året.
Jaja nu är det äntligen dags, ska ta en massa foton. Yayy!!!!

Puss

Mina snäckor när jag va deras au pair, dock är det ju tre år sen nu.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Underbart.

Idag har det varit nästa 20 grader ute, underbart.
Jag vet att detta vädret inte kommer vara ända tills det är dax för vår på riktigt, men ändå. Jag har njutit en massa. Först åkte jag till Target, det va så underbart att bara slänga på solbrillorna o känna solen värma.
Sen åkte jag till lite andra affärer men hitta tyvärr inte vad jag letade efter, men men i detta vädret är det inte mycket som bother me! Nu sitter jag här o intar en öl, ska snart köra och hämta Mike och sen ska jag laga köttfärsås.

Liten bild på mig utanför dörren :) Blek som ett lakan, haha!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Pappa..



Det är så tråkigt, för jag kommer aldrig ihåg allt jag vill berätta när han ringer.
Ni vet när något händer och man tänker oh detta måste jag berätta, men sen när han ringer så kommer jag inte ihåg vad jag skulle säga. Skit irriterande! Jaja jag kom ihåg och säga dom viktigaste sakerna.

Saknar dig Pappis!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tonight´s gonna be a good night..

Jaha då ringde mannen för att säga att han blir sen och att han inte ska till gymmet, då blir det till att gå dit själv igen då. Jävla latmask, och så säger han att han inte tycker jag ska gå heller. My ass, I join the gym for a reason!
Jag tänker inte se ut som en strandad val på kryssningen i sommar! Känd och smal är vad som gäller :)
Men så är det ju Jersey Shore ikväll och det måste man ju bara se, så att man mår ännu sämre för att man bor här, hahaha! Sjukt korkade är dom allihopa! Still love it though! Så det blir snabb middag, kasta sig till gymmet och sen bränna hem för att bänka sig framför tvn. Usch nä nu är jag hungrig, får väl ta mig en riskaka eller något, jävla kalorier springer iväg så himla fort. Räcker att man tittar i kylen så går man upp 10 kg, hahaha. Nä riktigt så illa är det kanske inte men det är svårt att inte äta när man går här hemma och dräller. Tur man börjar jobba snart :) Oh nu kom jag på att jag har ju grapefrukt, mums. Jaja nu ska jag angripa min grape!

Adjöö

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Boston

Ahhh på lördag åker jag och Mike upp till Boston för att hälsa på min första au pair familj.
Har ju inte sett dom sen december förförra året. Har saknat dom jättemycket.
Det tar ju ungefär 3-4 timmar att köra upp till Massachusetts från New Jersey men det är det värt.
Är super excited to see them, och få se hur mycket flickorna växt :)


Boston, MA
Mitt andra hem :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vår..

Vågar man säga att våren är snart här?!
Igår var det 10 grader och sol, underbart! Idag är det dock lite kyligare, men resten av veckan ska tydligen bjuda på 10 gradigt väder och strålande sol. Är det förtidigt att hoppas, men det är ju så svår att motstå denna längtan efter varmt väder. Man vill nästan bege sig ut och slita av sig klädera.

My lunch, hahaha :)



Här går det undan, dom rosa rosorna explodera :)



Fina kort :)



Chocklakartong till Mike, som spelar låten baby, I need your lovin :)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Blommor.

Fick precis blommor med bud :)
Tack älskling <3



Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Alla Hjärtans Dag!

Happy Valentines day.
Igår va jag och Mike ute på middag för att fira alla hjärtans dag. Vi va på en resturang som heter The melting pot och det är en fondue resturang. Fondue är så jäkla gott, jag åt så mycket att jag trodde jag skulle dö.
Igentligen va jag alldeles för mätt för efterrätt men jag hade aldrig smakat chokladfondue så det va bara att hitta rum, haha.
Till förrät hade vi kronärtskocka/ost fondue, något av det godaste jag ätit i mitt liv.
Sen till huvudrätten hade vi olika sorters kött.
Till efterrätt hade vi Yin&Yang choklad fondue, gott :)













Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Yes..

Äntligen kommer jag ha någonting att göra.
Så jävla trött på att sitta här hemma och uggla att jag skulle kunna spy!

Jaja idag är det söndag och jag och Mike ska fira alla hjärtans dag ikväll, eller fira och fira vi ska ut och äta:)
Nåt annat har jag inte att skriva.

Adjöö

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jaha då va man på det igen..

Jaha då va man på det igen, fick ett härligt litet brev av immigrationsverket idag.
Interview schedule for March 16th, suck!! Då är det bara att samla på sig alla dessa förbannade papper för typ 25 gången, och knalla dit. Denna gången måste Mike oxå följa med, detta är lixom intervjuernas intervju. Detta är intervjun man ser på tv när dom frågar dom om ens partners tandborstfärg och sånt skit.
Jaja det ska nog gå bra, det ända jag känner är att man fick en liten checklist och man ska typ ha med sig allt som man någonsin samlat på sig under denna jävla prosessen och jag vet inte om vi sparat allt det. Vill bara ha det överstökat, denna prosessen har varat i snart ett och ett halvt år och jag är jävligt trött på det nu. Hur många gånger kan man vissa att man är tillsammans på riktigt lixom. Jaja som sagt vill bara ha det överstökat så jag kan få mitt förbannade green card.

Adjöö

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Smällter

Ahh snön smällter, thank god :)
Va ju på intervju här i söndags, fick sms idag där det stod att positionen är fortfarande öppen och att dom överväger mig, så hoppas gör vi!
Solen skinner ock det är helt underbart, dock är det lite blåsigt, men så länge solen skinner är jag glad.
Nä nu ska ja dricka lite kaffe, återkommer under dagen. 

Adjöö

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Monday

Var på intervju igår hos en mycket trevlig familj, dom skulle höra av sig inom en vecka så HOPPAS, HOPPAS!!
Köpte tre tavlor här om dagen och en lampa. Tavlorna är från Bed, Bath & Beyond och lampan är från vårt allas älskade ikea, haha :)
Var även hos Mikes föräldrar igår och åt bruna bönor och skinka, haha jag trodde inte jag tyckte om bruna böner men tydligen så har jag börjat gilla det nu med åldern, hahaha :)

Sen va det ju super bowl igår, men jag titta inte. Brydde mig inte om vem som vann med tanke på att mitt lag inte va med ändå. Så jag satt o snacka med Mikes morsa o han syrra hela kvällen. Trevligt, dock så på kvällen när dom sa att the green bay packers hade vunnit super bowl ringer Laura Mikes syster sin kompis och säger grattis för hennes morfar va tydligen ett packers fan och han dog i höstas och han begravdes i en packers jersey, så när hon ringde då börja kompisen hon snacka med böla och då börja Laura böla, o så blev jag helt tårögd o så börja deras morsa böla, vi alla satt där och snyfta o skratta samtidigt, helt sjukt!

Är otroligt nöjd med mina inköp :)





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Japp då va det lördag igen, veckorna bara springer iväg.
Sitter med en kopp kaffe nu och tittar på när Mike målar. Funderar på att ta en sväng hem till Paul och Angelica för en kopp kaffe senare. Och självklart säga hej till barnen, har ju inte träffat som sen julafton och Paul han har tjatat och tjatat för att jag ska komma och hälsa på. Jag tycker det är kul att hälsa på, det är bara det att jag är lat, ingen ide att dölja det, jag är lat och jag orkar inte köra hem där, men idag ska jag :)
För övrigt är det som villken lördag som helst, ah det regnar så man kan ju hoppas att snön smälter, skit trött på detta skit väder, vill ha SOL!!

Jaja, jag får väl hoppa in i duschen eller något. Adjöö

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Good Morning..

Good Morning, eller ja klockan är 11.50 men ändå.
Vaknade för ca en timme sen, ska ta mig en kopp java nu så man vaknar till lite mer.
Idag skiner solen, thank you god! Är så jäkla trött på detta förbannade väder. Haft snö sen den 26 december, va är det lixom. Igår va det groundhog day o the grundhog sa att det ska bli vår om två veckor så vi får hoppas den har rätt. För er som inte vet vad groundhog day är, så är det dagen man låter en groundhog(skogsmurmeldjur) gå ur sitt bo och ser han sin egen skugga så ska det va sex mer veckor av vinter, om han inte ser sin skugga så kommer våren om två veckor. I går såg the groundhog inte sin skugga, så vår om två veckor, hoppas hoppas!

Det som är bäst med att bo här i New Jersey är att när vintern väl är över, och den varar ju igentligen bara mellan december och februari villket är mycket kortare än i Sverige, så är det typ varmt ända tills det är vinter igen. Villket är riktigt nice, dock blir det jävligt varmt här på sommaren och en luftfuktighet som heter duga, men hellre det än vinter.

Nä nu ska jag äta frulle.
See you later!

Gullig vaaa :)
Jag vet att Sanna, min syster kommer tycka den är adorable, hahaha :P

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Tittar på...

Tittar på The lovely bones, helt okej. Boken va ju helt värdelös, sluta läsa efter halva, hahaha!

Hörs i morgon,
NattiNatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Så sööt!

Kan man mer än önska att han fanns på riktigt :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shallla alala laaa.

Shallla alala laaa, eller något!
Har fortfarande inte hört något om jobbet, men det va ju i förrgår jag va där så man kan ju hoppas att dom fortfarande tänker, haha!

Vädret har varit skit konstigt här, det har typ regnat is. Idag är hela vår tåg linje in till Manhattan inställd för att där är is runt ledningarna, så Mike fick ta tåget till Hoboken för det tåget går tydligen på disel. Helt sjukt hur mycket is där är ute. Det ser typ ut som alla träd och buskar är gjorda av glas och jag kunde glida ner till bilen, skit ball, livsfarligt dock, hehe :)

Har inte varit på gymmet denna veckan än pga vädret så om det inte är stängt ikväll så måste jag dit, kan inte sitta här hemma och bli fet. Blek är man oxå, fy sjutton! Vill ju absolut inte sola solarium med tanke på att om man solar typ en gång i veckan alltid, villket inte är mycket om man vill hålla en jämn färg, så ökar man risken för hudcancer med 50% Thats alot!! Nä så det blir till att stå ut, den 5 juni åker vi ju på kryssning en vecka, får sola satan då.

Haha tittar på ett nytt program här som heter Seriously funny kids med Heidi Klum, så roliga ungar kan va. Inga hämningar what so ever, gött :)

Nä nu ska jag ta en kopp kaffe till och äta lite challah.

See you later alligator, in a while crocodile..

Crazy ice, halt som fan :)





Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nanny

Har i kväll varit på min andra intervju för ett nanny jobb. Den första intervjun gick ju inte så bra. Eller intervjun va där väl inget fel på men dom hitta någon annan. I kväll va jag o intervjua för en familj som har en son på 9 månader, dom va trevliga. Det enda som känns lite så där är att dom vill att man jobbar mellan 7.30- 19.00 det är 11,5 timmar om dagen, alltså jävligt länge. Men vi får se, dom skulle höra av sig i veckan o till rätt pris ska jag väl kunna överväga det. Har en intervju för en familj på söndag, med en son på 3,5 o så väntar hon barn i April. Så vi får se helt enkelt. Well Well, Va i Hoboken i helgen o slinga håret.





För er som inte vet så såg jag ut så här innan

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()